Zakynthos’ Highlights 1

De vuurtoren van Keri

Eind augustus waren we op het mooie eiland Zakynthos, na het aanhoren van de lofzang van een vriendin die er een vakantie had doorgebracht. ‘Prachtig eiland!’ omschreef ze in twee woorden het steeds populairder wordende pareltje in de Ionische zee. Na onze eerste kennismaking met Griekenland, Paxos, dachten we dat we het mooiste van dit land al hadden gezien. Niets is minder waar….

Veel overeenkomsten met Paxos, dat wel, denk aan de Blue Caves, de relaxte sfeer, en de hemelse blauwe Ionische zee. Echter Zakynthos (bloem van het oosten) is een stukje groter, dus valt er hier nog meer moois te bewonderen.

Een van de hoogtepunten voor ons was de vuurtoren van Keri, in het zuidenwesten van het eiland. We hadden een auto gehuurd, en daarin kun je makkelijk het hele

 

Vuurtoren Keri en uitzicht kliffen

eiland verkennen. Eind augustus was daar de ergste drukte blijkbaar alweer voorbij, want eenmaal boven, was het erg rustig op het uitzichtspunt. Maar des te beter, want het is zeker de moeite waard! Je kunt er fijn rondwandelen en je hebt een prachtig uitzicht over de zee met de hoogopgaande kliffen en zicht op de Keri Caves. Je kunt er een kleinigheid nuttigen waarbij je even plaats kunt nemen op de houten bankjes en even genieten van het weidse uitzicht. Grappig zijn de bruine geitjes die je er ziet lopen…

Taverna ‘The lighthouse’

Op weg naar de vuurtoren kom je langs een restaurantje dat werkelijk een bezoekje waard is. Buiten dat je tijdens het bergachtige ritje naar de vuurtoren geen eetgelegenheid meer tegen komt, is het een plekje met lekker eten en bovenal een geweldig uitzicht vanuit het terras. De taverna is hooggelegen dus je kijkt in een diep gat waar de helderblauwe, glinsterende zee je bijna betovert, en waar je af en toe een bootje precies tussen twee hoge rotsen door ziet varen, een wit spoor trekkend door het azuurkleurige water. Met op de achtergrond ‘Susanne’ van Leonard Cohen vond ik dit een van de meest idyllische momenten van mijn vakantie!

Bovendien wappert hier de grootste Griekse vlag van de wereld

20170825_114145-11.jpgUitzicht vanaf terras ‘The lighthouse’

Limni Keri

Nu we toch in de buurt waren wilden we ook het plaatsje Limni Keri niet voorbij rijden. Hier ligt een schattig haventje en we hebben hier even aan het knusse strandje gelegen, lekker beschut door de bomen. Volgens ons komen hier niet zoveel toeristen, maar wel wat meer Grieken, en dat vonden wij wel leuk! Ook hier is het water helderblauw, en zit je er eenmaal in, dan wil je er bijna niet meer uit. Vanuit het water konden we van een afstandje de mooie jachten bekijken die er in het water liggen.

Tot slot hier nog even gegeten en gezeten bij Rock café aan de strandweg, met gezellige lounge muziek (geen echte rock), lekkere koffie en eten, en met leuk uitzicht. Er liggen trouwens verschillende leuke restaurantjes langs deze weg!

Genieten is dus het sleutelwoord! Overigens schijnt de zonsondergang hier ook overal prachtig te zijn, maar daar wilden wij niet op wachten. Er wachtte ons nog zo veel meer moois…

Marathonissi

Jaja, schilpaddeneiland…. Ieder jaar van juni tot eind augustus komen de caretta caretta schilpadden weer naar dit eilandje om hun eieren te leggen. Vanuit Agios Sostis -in het zuiden van Zakynthos, vlakbij de baai van Laganas – huurden wij een bootje; zelf een bootje besturen om de zee te bevaren is namelijk erg leuk en goed te doen voor een leek. Of ja, Niek is de leek die vaart, en ik zit op mijn gemakkie het water in te turen om een eventuele schildpad zeker niet te missen. Die we dus helaas niet gezien hebben, niet in de baai van Laganas, waar we hebben rondgevaren, en niet op het schilpaddeneilandje Marathonissi (alhoewel, we zagen er wel eentje ronddobberen, maar dat was een opblaasbare, in de steek gelaten door een kind).

Ondanks dat dit een tegenvaller was, vonden we het erg leuk om het beroemde eilandje eens betreden te hebben en gezien te hebben dat het werkelijk de vorm van een schildpad heeft. Daarbij waren we misschien net te laat in het seizoen, eind augustus, en is het van de andere kant misschien ook wel te begrijpen dat eventuele schildpadden zich wel drie keer bedenken om hun heil te zoeken in en op water en land dat zo drukbezocht wordt door hordes toeristen…

 

Turtle Island

Cameo Island (Agios Sostis)

“Schattig, schattig, schattig!” Dat riep ik toen we dit mini eilandje betraden. Nadat ons gehuurde bootje weer ingeleverd was liepen we de houten loopbrug op naar Agios Sostis, oftewel Cameo Island. Ik had me van tevoren ingelezen omdat ik hier echt graag naar toe wilde, en wist dus dat het je 5 euro entree kost, waarbij je een consumptie krijgt die je op het eilandje kunt besteden.

Met trapjes en bochtjes kom je op een strandje waar je lekker kunt relaxen met een loungemuziekje. Je ziet van hieruit Marathonissi liggen, en uniek zijn de wapperende witte doeken die je vanuit zee al van verre ziet en die een aparte sfeer geven. Cameo Island wordt dan ook vaak gebruikt voor trouwpartijen. Weer terug kwamen we langs het terras, met ook hier een muziekje, waar je lekker kunt zitten met je drankje en in de verte uitkijkt over de baai van Laganas. Ik vond het super relaxed en romantisch. In tegenstelling tot manlief, die had het helaas wat sneller gezien dan ik. Maar ja, dat zijn mannen…;-)

 

Agios Sostis oftewel Cameo Island

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.