Zakynthos’ Highlights 2

Korakonisi beach

Bekend bij weinig mensen is het rotsstrandje Korakonisi, aan de westkust van Zakynthos. We werden erop geattendeerd door de eigenaresse van Erietta, het appartementencomplex waar we verbleven. Geweldig! Het midden/noordelijk deel van Zakynthos is rustig en bergachtig, met aan de zijkant prachtige zeezichten. Naar het korakonisistrandje rijd je alleen maar berg af richting zee, zodat het af en toe lijkt of je rechtstreeks het water in rijdt, met geweldige panorama’s. Ben je er eenmaal dan is het ook hier weer genieten geblazen. Een prachtig uitzicht heb je; een strakblauwe lucht, een evenzoblauwe zee met een rotsachtig eilandje en een natuurlijke poort in zee waar je op kunt klimmen, een gevarieerde flora die mooi afsteekt bij lucht en water. Een strandje is misschien een groot woord, want wat we zagen waren wat handdoeken uitgespreid op een aantal rotsen. Het water is ook hier superhelder en je kunt er snorkelen of met je bootje heen varen. Niet druk, heerlijk rustig. Wel wat klimmen en klauteren geblazen maar prachtig om er eens een kijkje te nemen, bijvoorbeeld vanaf het bankje dat er staat. Er is ook een klein hutje waar je even kunt gaan zitten om te genieten, dus wellicht een idee om de picknick mee te nemen…

 

Rotsstrandje Korakonisi 

The schipwreck Navagio beach

Een open deur als je op Zakynthos vertoeft. Iets wat je gezien moet hebben, liefst van bovenaf, en op het strand zelf, met de prachtige lagune waarop het wrak zich bevindt. Jammer voor ons konden we niet bij het punt komen waarop we de hoop ijzer konden bewonderen. Helaas, want dit is natuurlijk een legendarische trekpleister, maar vanwege de branden vorige zomer mochten we er niet door, de weg hiernaar toe – via het boerendorpje Volimes- was afgesloten. Het strand hebben we met een bootje bezocht vanaf vuurtoren kaap Skinari, in het noorden van Zakynthos. Leuk om eens te zien, het wrak zelf is natuurlijk een hoop roest, maar het verhaal hierachter is dan wel weer leuk. Dit gaat als volgt: in 1980 voer hier een schip op de klippen dat illegale goederen uit Turkije had gehaald, waaronder alcohol en tabak. De bemanning vluchtte het strand op en liet het schip met zijn lading achter. Omdat de politie hen meteen op de hielen zat vluchtte de mannen al zwemmende naar andere strandjes, maar werden uiteindelijk toch gepakt.  De lading dreef op het water en strand, en de plaatselijke bevolking kwam maar wat graag met hun bootjes toegesnellen om zich zoveel mogelijk van de illegale waar toe te eigenen 😉

Google eens op Navagio beach en je ziet de prachtigste foto’s van bovenaf genomen!in

 

Het prachtige Navagio Beach 

Vuurtoren kaap Skinari

Vanaf hier kun je met een bootje mee naar de Blue Caves en het scheepswrak, met een tussenstop van 2 uur bij Navagio Beach, om lekker te zwemmen en te zonnen, en een zwemstop in de buurt van de Caves. Wij voeren met een glassbottom boot, waar je het (niet zo heel rijke) zeeleven kunt bekijken en kleine visjes voorbij ziet zwemmen. Daarbij legde de ‘kapitein’ heel veel uit over de het ontstaan van de grotten; in het Engels wel te verstaan. Ontzettend leuk om mee te gaan en dit voor maar 15 euro p.p. Wel even afwachten welke boot je ophaalt want het is maar net wat er voor handen is.

20170827_134601

Vertrekpunt bootjes Kaap Skinari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.